Tandblekning hemma

Tandblekning hemma. För många innebär tandblekning hemma att dem hinner att bleka sina tänder i lugn och ro. Många av oss har fullt upp med jobb, skola, skjutsa barnen till fotbollsträning, städa, laga mat osv. Vi har helt enkelt inte tid eller pengar att ta oss till ett tandinstitut och bleka våra tänder. Då vi ändå önskar oss vitare tänder, så finns det ett bra alternativ: – Vi bleker våra tänder själva hemma.

Så går det till att bleka tänderna hemma.
Själva tandblekningen går till på så sätt att du fyller dina tandskenor med en mycket speciell tandblekningsgel. Gelén innehåller ämnen som ska hjälpa tänderna att blekas. Det skadar inte tänderna på nåt vis. Gelen som används för hemmaanvändning har förstås samma aktiva ingrediens som den du finner hos tandläkaren, Karambid Peroxid. Ända skillnaden är att satsen är svagare vid hemmabruk än hos tandinstitutet och det kan innebära att tandblekning hemma kan ta längre tid. Tandblekningen startar sedan när skenorna, som är fyllda med blekningsgel, fästs över tänderna. Det är vanligt att processen tar mellan en till två veckor och man upplever en skillnad i tändernas vithet.

Hur länge håller tandblekningen?
Många undrar: – “Hur länge håller tandblekningen?”.
Svaret på detta är: – “Resultatet av en tandblekning hemma håller sig i mellan två och fem år, vilket är lika lång tid som hos en tandblekning hos tandläkaren. En tandblekning med tandblekningsgel verkar även inuti dina tänder och bleker även de mörknade delar i tänderna till skillnad från ett så kallad fasadjobb, där man bara sätter ett tunt lager med porslin över tändernas fasad.

Comments are closed.